måndag 18 januari 2010

Då vill jag ha en julgran!

Jag är för alltid skadad av Prostens barnbarn. Historierna om bålgetingen i linneskåpet och kräftorna i badkaret var standard när jag som liten sov över hos min kusin Jocke. Vi låg där i varsin säng i mörkret och lyssnade till det knastriga kassettbandet med Margareta Kroks karaktäristiska berättarröst.

Än i dag är det glurr på wienerbröden, frågan vad leker du med? får alltid svaret små röda djur, och om något inte riktigt går som man vill kan frasen jävla vagn, gå på hjulen! vara användbar. Snacka om att lämna avtryck.

Historien om Karl och Anton och deras upptåg med stackars morfar var bra då, men är nästan ännu bättre idag, då man förstår det komiska i den snåla prostens kommentarer, och när känslan av nostalgi infinner sig.

Favoriten
Prosten till prostinnan när han överlämnar den lilla trasiga burken som han tvingats köpa sedan Anton vält en pyramid av burkar inne i affären: Det är nattkräm, den kostade 11 kronor så det vill till att du smörjer på ordentligt!!

Förmodligen ett helt obegripligt inlägg för er som inte växt upp med Morfar prosten...

4 kommentarer:

  1. Hahahha!!!
    Jag och Mysan lyssnade också på det hela vår uppväxt!

    Skitgubbe.. säger Anton fast bara lite lågt, men sen drar han in luft och skriker för full hals SKITGUBBE SKITGUBBE SKITGUBBE!!!!
    Anton förstår inte vad det är han har gjort men Carl han förstår, han begriper det oerhörda i att prosten Gustav Hörlin har blivit kallad skitgubbe av sitt yngsta barnbarn. Spring och göm dig ropar han.

    Jag kan fortsätta med citat hela dagen tror jag;)
    /Prostens-barnbarn-älskaren Emelie

    SvaraRadera
  2. Dude... jag ÄLSKAR Prostens barnbarn! Bättre berättare än Margaretha Krook finns nog inte...

    "Ligg ni bara kvar! Kom inte upp! Ligg kvar i vattnet, så kommer vi nästa vecka och hämtar er!" - Priceless!

    SvaraRadera
  3. Du lägger oss i en för tidig grav Elsa, om du tar hit båda två på en gång 😂

    SvaraRadera